<a href='https://oost-achterhoek.voedselbankennederland.nl/nl/welkom-bij-de-voedselbank-oost-achterhoek.html'><div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek</div><div style='color: #d9782d;'>Lichtenvoorde</div></a> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost Achterhoek</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks 410 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <div style='color: #000;'>Wij hengelen graag</div><div style='color: #d9782d;'>naar vis.</div><div style='color: #d9782d;'>Wie bijt?</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>8300 vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Een vrijdagochtend bij de Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div>

Op vrijdag 22 juni waren de dames van de Voedselbank Oost Achterhoek uitgenodigd om naar de Brakenweg 11 in Aalten te komen.

Henk en Hanneke Houwers hadden het allemaal prachtig voorbereid.

We werden in 3 groepen ingedeeld; augurken, bloemkolen en courgettes. Om beurten deden we een activiteit.

Henk Houwers had zijn schuur helemaal ingericht als parcours voor een vorkheftruck, erg mooi gedaan. Samen met Gerard Gerritsen hebben we veilig het parcours verkend met enkele bijzondere verrichtingen. Ook was er een trekker waarop we rondjes konden rijden met instructeur Jos Hoftijzer waarmee we over een weide met veel hobbels reden. Stoere en uitdagende bezigheid.

Een andere activiteit was “pech onderweg” waar we instructie kregen van Erjon klein Wolterink, wat te doen met een lekke band en lampje verwisselen en de vloeistoffen bijvullen en zekeringen vervangen. Handig om te weten allemaal.

In de keuken konden we onder begeleiding van Christiaan Bondt koken met producten van de Voedselbank. Vers maar ook veel blikgroenten. Het was een uitdaging hier iets lekkers van te maken en dat is gelukt.

Het hoofdgerecht daarvan was pannenkoeken gegeten als Wrap met 2 soorten Wrapvulling. Toetje van Skir en vers fruit, meloen, vruchtensalade en ook komkommersalades. We konden ook eigen recepten terplekke toevoegen.

Rond 21.45 uur hebben we heerlijk gegeten van al het lekkers en zaten we half overdekt in de schuur met vuurkorven voor ons.

We hebben er nog een paar op gedronken op een succesvolle en gezellige avond. Gerard werd nog even in het zonnetje gezet met een mooi slipje, wat erg op onze lachspieren werkte.

Ook kregen Henk en Hanneke en familie en Gerard, Jos, Erjon en Christiaan een attentie als bedankje voor deze mooie geslaagde avond.

Deel dit nieuws

 

 

 
volg ons: Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Linkedin
Voedselbank OA @VoedselbankOA - 01 Jan
Aangesloten bij
ANBI-informatie Voedselbanken Nederland Regel Hulp