<a href='https://oost-achterhoek.voedselbankennederland.nl/nl/welkom-bij-de-voedselbank-oost-achterhoek.html'><div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek</div><div style='color: #d9782d;'>Lichtenvoorde</div></a> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost Achterhoek</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks 410 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <div style='color: #000;'>Wij hengelen graag</div><div style='color: #d9782d;'>naar vis.</div><div style='color: #d9782d;'>Wie bijt?</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>8300 vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Een vrijdagochtend bij de Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div>

.de 'Rekkense Vrouwen Samen' naar de Voedselbank

Vrijdagmiddag 10 april 2015 kwam een groep dames van de 'Rekkense Vrouwen Samen' naar de Voedselbank. Blij waren wij met hun gulle gaven: verscheidene tassen met houdbare voedingsmiddelen en een aantal enveloppen met geld. Zowel het geld als de voedingsmiddelen komen goed van pas. Elke week worden er voor zo'n 400 gezinnen voedselpakketten klaargemaakt en wat de vrouwen hebben gegeven past daar goed bij. Geld hebben we ook altijd nodig, omdat, terwijl we met uitsluitend vrijwilligers werken, we toch hoge kosten hebben: voor de huur van het pand, dat we gebruiken, voor de energie die we gebruiken met onze vries- en koelcellen, voor het onderhoud van onze koelbussen en aanhangers etc.

Na de ontvangst van de tassen en het geld, hebben de dames een rondleiding gekregen door het gebouw. Ze zagen de vrijwilligers aan het werk, om de voedselkratten te vullen en de daarna in de koelbussen te laden. Ze bekeken de voorraden en de voorzieningen en hen wordt uitgelegd hoe we werken en wat er allemaal bij komt kijken. Zoals ook nu weer bleek waren de gasten onder de indruk van de complexiteit van het geheel en de omvang. Zoals één van de gasten opmerkte: 'Ik wist echt niet dat er zoveel bij komt kijken'. Ze vonden allemaal dat ze een goede indruk hadden gekregen van wat de voedselbank doet om voedselverspilling tegen te gaan en voor wie ze het doet. Het belang van een voedselbank werd in hun ogen nog duidelijker.

Deel dit nieuws

 

 

 
volg ons: Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Linkedin
Voedselbank OA @VoedselbankOA - 01 Jan
Aangesloten bij
ANBI-informatie Voedselbanken Nederland Regel Hulp