<a href='https://oost-achterhoek.voedselbankennederland.nl/nl/welkom-bij-de-voedselbank-oost-achterhoek.html'><div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek</div><div style='color: #d9782d;'>Lichtenvoorde</div></a> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost Achterhoek</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks 410 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <div style='color: #000;'>Wij hengelen graag</div><div style='color: #d9782d;'>naar vis.</div><div style='color: #d9782d;'>Wie bijt?</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>8300 vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Een vrijdagochtend bij de Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div>

Verse groeten en fruit ontvangen uit particuliere tuinen

Van moestuin naar voedselbank

Lichtenvoorde, augustus 2015 Van andijvie tot tomaten en van appels tot bramen. Met een moestuin heb je de komende maanden volop te oogsten. Maar wat als je een goed jaar hebt en alle producten je teveel zijn maar je ze niet op de composthoop wilt doen? De vrijwilligers en de cliënten – gezinnen - van de voedselbank kun je erg blij maken met de producten uit je tuin. Voedselbank Oost-Achterhoek ontvangt graag uw met zorg geteelde producten op vrijdagen tussen negen en elf uur aan de Mercatorstraat 35 in Lichtenvoorde. Op vrijdagen zijn er veel vrijwilligers aanwezig om uw gift in ontvangst te nemen en nog dezelfde dag aan de gezinnen te overhandigen.

 

Tuinen voor voedselbanken

Vanuit verschillende initiatieven mogen de voedselbanken in Nederland verse groeten en fruit ontvangen uit particuliere tuinen. Ook uit tuinen van vormen van dagbesteding komt de verse oogst voor de gezinnen van de voedselbanken. Voor de vrijwilligers is het fijn om de gezinnen wekelijks verse producten te mogen geven. Voor vragen over het aanleveren van groeten en fruit uit eigen tuin kunnen particulieren tijdens kantooruren contact opnemen met de verantwoordelijke vrijwilliger op 0544-377074. Voor alle overige vragen kunt u op maandag en op vrijdag contact opnemen met Voedselbank Oost-Achterhoek op 0544-795046.

 

Voedselbank Oost-Achterhoek

Bijna dagelijks zijn veel vrijwilligers aan de slag om voedsel in te zamelen. Zij halen voedsel op dat om allerlei redenen niet meer verkocht wordt maar nog prima te gebruiken is. Dit ingezamelde voedsel geven zij aan de armste gezinnen uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Het aantal gezinnen dat wekelijks een voedselpakket ontvangt is groot. Het vervoer van al het voedsel en de voedselpakketten moet op een veilige en hygiënische manier, van inzamelen tot transport naar de verschillende uitgiftepunten. Met het huidige wagenpark lukt het nog maar net om dit vervoer te regelen.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

  • Voedselbank Oost-Achterhoek, mw. Manita van den Berg, Coördinator food & nonfood,
    tel. 0544-377074 of voedsel@voedselbankachterhoek.nl;

  • Voedselbank Oost-Achterhoek, mw. Elly Spekschoor, Medewerker PR & Communicatie,
    tel. 06-20459205 of communicatie@voedselbankachterhoek.nl.

 

Deel dit nieuws

 

 

 
volg ons: Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Linkedin
Voedselbank OA @VoedselbankOA - 01 Jan
Aangesloten bij
ANBI-informatie Voedselbanken Nederland Regel Hulp