<a href='https://oost-achterhoek.voedselbankennederland.nl/nl/welkom-bij-de-voedselbank-oost-achterhoek.html'><div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek</div><div style='color: #d9782d;'>Lichtenvoorde</div></a> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost Achterhoek</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks 410 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <div style='color: #000;'>Wij hengelen graag</div><div style='color: #d9782d;'>naar vis.</div><div style='color: #d9782d;'>Wie bijt?</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>8300 vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Een vrijdagochtend bij de Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div>

Cheque voor voedselbank oost-Achterhoek

 

PERSBERICHT

Cheque voor voedselbank oost-Achterhoek

Winterswijk – 14 januari 2016 – Vanmorgen overhandigde Gerard Scholten een cheque ter waarde van € 1050 aan John Beun van de Voedselbank Oost-Achterhoek. Het bedrag is tijdens de kerstviering eind december ingezameld onder medewerkers en oud-medewerkers.

Vanuit de directie overhandigde Gerard Scholten de cheque namens de oud-medewerkers en medewerkers: “Alhoewel de meerderheid van onze klanten zich buiten de regio en zelfs buiten Nederland bevindt, vinden wij het belangrijk om lokale betrokkenheid te tonen. Wij hebben er vorig jaar bewust voor gekozen om onze kerstpakketten in te kopen bij lokale winkeliers en daarnaast hebben wij medewerkers en oud-medewerkers de mogelijkheid geboden om de waarde van hun kerstpakket geheel of gedeeltelijk te doneren aan het goede doel. Wij hebben daarbij gekozen voor de Voedselbank omdat zij zich dagelijks met vele vrijwilligers inzetten om de allerarmsten in onze regio van een voedselpakket te voorzien.”

Namens de Voedselbank Oost- Achterhoek nam bestuurslid John Beun de cheque in ontvangst. “Via onze twaalf uitgiftepunten in onder meer de gemeentes Winterswijk, Aalten, Oost Gelre en Berkelland delen wij zo’n 350 voedselpakketten uit. Dat doen wij met ongeveer 100 tot 150 vrijwilligers. Wij werken op basis van subsidies en donaties en zijn erg blij met alle giften die wij krijgen, groot of klein. Alhoewel wij het voedsel veelal krijgen via de landelijke Voedselbank en ophalen bij  lokale supermarkten en winkels, hebben wij ook geld nodig voor de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe koelwagens. Ook hebben wij momenteel een nieuwe vriezer in bestelling. Wij zijn dan ook erg blij met deze cheque en bedanken de oud-medewerkers en de medewerkers voor hun gift.”

Pentair Contact:

Ester Reusink, Manager Communications a.i.

Direct:  0543- 547 437

Mobile: 06-83672735

Email:  ester.reusink@pentair.com

 

 

Foto’s: Bijgaande foto’s zijn vrij van rechten te gebruiken.

Foto: Gerard Scholten (rechts) overhandigt de cheque namens de medewerkers en oud-medewerkers aan John Beun van de Voedselbank Oost-Achterhoek.

Deel dit nieuws

 

 

 
volg ons: Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Linkedin
Voedselbank OA @VoedselbankOA - 01 Jan
Aangesloten bij
ANBI-informatie Voedselbanken Nederland Regel Hulp