<a href='https://oost-achterhoek.voedselbankennederland.nl/nl/welkom-bij-de-voedselbank-oost-achterhoek.html'><div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek</div><div style='color: #d9782d;'>Lichtenvoorde</div></a> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost Achterhoek</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks 410 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <div style='color: #000;'>Wij hengelen graag</div><div style='color: #d9782d;'>naar vis.</div><div style='color: #d9782d;'>Wie bijt?</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>8300 vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Een vrijdagochtend bij de Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div>

De catechisatie een bezoek gebracht aan de voedselbank.

Bezoek Voedselbank

Op 29 december hebben we met de catechisatie een bezoek gebracht aan de voedselbank. Het bezoek sloot aan bij ons thema ‘elkaar helpen’. Voordat we bij de voedselbank gingen kijken, hadden we ons eerst voorbereid. We bedachten vragen die we konden stellen en hadden op internet al vast wat informatie gezocht.

We vertrokken op 29 december om 8.15 uur en we kwamen om 9.00 uur in Lichtenvoorde aan. Eerst werd ons allemaal informatie verteld over de voedselbank. Bijvoorbeeld dat ze in Lichtenvoorde alle 338 voedselpakketten worden gemaakt voor de omliggende gemeentes.  Het voedsel voor de pakketten krijgen ze van verschillende punten. Een deel van het voedsel komt van het land of uit een moestuin. Een ander deel komt van de supermarkten en bakkerijen en door inzamelingsacties, zoals die bij onze kerk worden gehouden. Van de supermarkten komt er vaak eten binnen dat iets over de houdbaarheidsdatum is, of als er iets minder in een pakje zit dan wat er op het etiket staat.

Nadat we alle informatie over de voedselbank hadden gekregen, kregen we een rondleiding. We begonnen als eerst bij de koelcellen. Ze hadden drie koelcellen waar een groot deel van het voedsel bewaard werd. Daarna keken we even op de plek waar ze de pakketten inpakten en bij de administratie. In het kantoor stonden een aantal dozen opgestapeld. De mevrouw die ons rondleidde vertelde dat dat speciale pakketten waren voor kinderen die jarig zijn. Daar zaten speciale spullen voor een verjaardag in, zoals een traktatie en een klein cadeautje. Nadat we dat gezien hadden, gingen we naar de eerste verdieping. Daar werd voor het hele jaar eten bewaard dat lang houdbaar is. Er lag ook zeep en afwasmiddelen. De mevrouw vertelde dat die producten erg moeilijk te krijgen zijn, omdat winkels die zelf graag willen houden doordat het lang houdbaar is. Om de rondleiding af te sluiten gingen we voordat we weer terug zouden gaan met zijn allen op de foto. Daarna gingen we met zijn allen terug naar Neede en hebben ons bezoek nog nabesproken. 

 

Deel dit nieuws

 

 

 
volg ons: Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Linkedin
Voedselbank OA @VoedselbankOA - 01 Jan
Aangesloten bij
ANBI-informatie Voedselbanken Nederland Regel Hulp