<a href='https://oost-achterhoek.voedselbankennederland.nl/nl/welkom-bij-de-voedselbank-oost-achterhoek.html'><div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek</div><div style='color: #d9782d;'>Lichtenvoorde</div></a> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost Achterhoek</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks 410 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <div style='color: #000;'>Wij hengelen graag</div><div style='color: #d9782d;'>naar vis.</div><div style='color: #d9782d;'>Wie bijt?</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>8300 vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Een vrijdagochtend bij de Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div> <div style='color: #000;'>Voedselbank Oost-Achterhoek.</div>

Onlangs heeft de familie Krabbenborg een bezoek gebracht aan de Voedselbank Oost-Achterhoek ter gelegenheid van hun familiedag. Zij schreven hier een leuk verslag over. Ook een uitje organiseren naar de Voedselbank als thema van uw familiedag, of iets dergelijks? Schroom niet en neem contact met ons op!


Excursie voedselbank Lichtenvoorde.

Op 28 mei 2017 hielden we traditiegetrouw onze Familiedag (eutendag). We waren dit keer met 42 familieleden broers/zussen/zwagers, schoonzussen en kleinkinderen. Onze zwager die een van de busjes rijdt en de voedselpakketten rondbrengt had die middag een excursie geregeld naar de voedselbank in Lichtenvoorde.

We werden uiterst vriendelijk door Theo Elzinga ( vrijwilliger) in een mooie ruimte ontvangen en voorzien van koffie en thee. De presentatie van hem met Power Point was professioneel en werd enthousiast gebracht. Het getuigde van een grote betrokkenheid. Zo gaf hij ons een perfecte indruk over de doelstelling van de voedselbank, niet alleen in Lichtenvoorde maar door heel Nederland en de wereld. Hij sprak over de grote hoeveelheid voedselproductie en de gigantische overschotten. Zo waren er beelden van groot winkelbedrijven die hun overschot aan voedsel in grote containers gooiden. Ook hebben we gesproken wanneer men, ten gevolge van de voedseloverschotten , voor een voedselpakket in aanmerking komt. Wanneer is men daar voor geïndiceerd? Wat de verantwoordelijkheid hierin is van de gemeenten, en of er samenwerking is met de gemeenten? Tot slot hebben we uitgebreid stilgestaan en antwoord gekregen over hygiënische aspecten en de voedselveiligheid.

Wat absoluut ook zeer te waarderen is dat de organisatie bestaat uit louter vrijwilligers. Er wordt met mensen die willen komen helpen als vrijwilliger uitgebreid gesproken over de motivatie, omdat vrijwilliger zijn hier geen vrijblijvendheid betekent. Men moet op je kunnen rekenen.

Na deze uitvoerige presentatie werden we rondgeleid in een voor ons verrassend mooie hal/ruimte en werd uitgelegd hoe alle voedselwaren binnenkomen en welke bedrijven/winkelketens leveren. En de rol van het grote distributie centrum in Arnhem. Ook werd verteld wie van de vrijwilligers binnen de keten op welk moment verantwoordelijke is voor dat de uiteindelijke uitgifte van de pakketten, in kratten en in de busjes geladen kan worden. Om vervolgens door de chauffeurs van de busje afgeleverd wordt aan de desbetreffende cliënten.

Resumerend: Het is absoluut interessant om deze excursie te doen. Zeker met als doel ons bewust te laten zijn van de enorme voedselketen en de overschotten. Je wordt je bewuster en maakt dat je ook thuis met meer zorg en verantwoordelijkheid je maaltijd voorbereid en niet onnodig verspilt of koopt. Nog even losstaande van de belasting ten aanzien van het milieu.

Maar zeker ons te realiseren dat er echt sprake is van armoede in Nederland, en dat ook daar voor ons allen een verantwoordelijkheid ligt ,evenals de Politiek zowel op landelijk, als locaal niveau hier haar verantwoordelijkheid dient te nemen.

Tot slot. Dank voor de bijzonder middag! Het heeft op ons indruk gemaakt en ons bewuster gemaakt. Met zeker groot respect voor al die vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. 

 

Deel dit nieuws

 

 

 
volg ons: Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Linkedin
Voedselbank OA @VoedselbankOA - 01 Jan
Aangesloten bij
ANBI-informatie Voedselbanken Nederland Regel Hulp